Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÖOK MENTORPROGRAM

2010.05.22

  HÖOK MENTORPROGRAM - FELSŐOKTATÁSI MENTORHÁLÓZAT

  PÁLYÁZATI KIÍRÁS  
   

  Mi a Mentorprogram célja és feladata? 

  A Mentorprogram egy esélyegyenlőségi program, melynek feladata az első éves hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányainak segítése.  

  A program célja a felsőoktatási rendszerben tapasztalható esélyegyenlőtlenségek csökkentése. Az esélyegyenlőségi stratégia célkitűzései között hangsúlyosan szerepel, hogy azoknak a fiataloknak, akik valamilyen szempontból hátránnyal érkeznek a felsőoktatásba, egyenlő esélyük legyen személyes tehetségük kibontakoztatásához. 

  A Mentorprogramot az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2005-ben hozta létre, lebonyolítója a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). 

  Mi lehet a te feladatod a Mentorprogramban? 

  A programba jelentkező  elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat egy személyes segítő, mentor, egy tanéven keresztül támogatja. A mentor azonos intézményben és szakon/képzési területen tanuló felsőbb éves hallgató, aki segíti a rá bízott első éves hallgató(k) intézményi beilleszkedését.  

  A mentor legfontosabb feladata, hogy felkészítse a mentorált hallgató(ka)t a segítség nélküli egyetemi életre. A mentor a rá bízott első éves hallgató(k)nak tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról. Egy mentor több hallgatót is segíthet.  

  Az intézményi koordinátor feladata, hogy kapcsolatot tartson az adott felsőoktatási intézményben tevékenykedő mentorokkal és a régió-koordinátorral, illetve a Mentorprogram régiós rendezvényeinek szervezésében vesz részt.  Az intézményi koordinátorok mellé nem választunk ki mentorált hallgató(ka)t. 

  A HÖOK Mentorprogram - Felsőoktatási Mentorhálózat pályázatot hirdet a 2010/2011-es tanév, őszi és tavaszi félévre 

  Intézményi koordinátori poszt

  és

  Mentori poszt

  betöltésére.

   

   BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2010. június 4. 

  (Az elektronikus formában beküldött jelentkezéseket a személyes meghallgatás során tudod aláírni!) 

  Mentori posztra azok jelentkezését várjuk, akik legalább második tanévüket kezdik meg a felsőoktatásban.

  Akik a következő  tanévtől mentorként vagy intézményi koordinátorként tevékenykednek,

  havi 10. 000.- Ft ösztöndíjban részesülnek.  

  A jelentkezési lapokat letölthetitek a www.hook.hu Mentorprogram, Pályázatok menüpont alatt, valamint átvehetitek a Diák-, Szolgáltató-, HÖK irodákban. 

  A mentorok és az intézményi koordinátorok kiválasztása személyes meghallgatás alapján történik, melyre egy rövid szakmai anyagból kell felkészülni. A kiadványt 2010. május 25-től letölthetitek le a www.hook.hu oldalról. A kiadványt nyomtatott formában a Mentorprogram nyári táborában vehetitek át. 

  Meghallgatásra minden régióban sor kerül majd, ezek időpontjáról e-mailen és/vagy telefonon értesítünk mindenkit. Arra kérünk, mihamarabb küldd vissza a jelentkezési lapodat, hogy időben értesülhess a helyszínekről és időpontokról!  
    
   

     2010. május 10.  
    

     Üdvözlettel:  
                      

                 Szűcs Gabriella s.k.                

                 HÖOK Mentorprogram                

                 Felsőoktatási Mentorhálózat                

                 programvezető

Kép

      

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.